Köp Hybrid - Ny eller begagnad

volkswagen

volkswagen golf

volkswagen passat

volkswagen tiguan

volkswagen transporter

volkswagen polo

Fyrhjulsdrift
Leasebar
Dragkrok
Till försäljning
Snart till försäljning
 

    Filter

Just nu bilar till salu

Jämför up till 3 bilar

Är du intresserad av att köpa en begagnad Hybrid?

En begagnad hybridbil är ett flexibelt fordon. Det passar dig som vill köra miljövänligt och ekonomiskt utan att behöva kompromissa med kraften. Vi har bilen du letar efter oavsett om du vill ha en liten hybridbil eller en hybridbil i form av en större SUV. Hybridbilar är speciella och vi på Riddermark Bil har den kompetens som krävs för att gå igenom bilen och sätta pris på den. Välkommen hit på provkörning av en begagnad hybridbil från Peugeot eller ett annat märke som lanserat denna typ av bil.

Vad menas med hybridbil?

Svaret på frågan vad är en hybridbil, är att det är en bil som kan använda mer än en kraftkälla, samtidigt eller var för sig. En vanlig kombination är att den har en vanlig förbränningsmotor och ett batteri för eldrift. Ett sådant hybridfordon brukar kallas för elhybrid. Olika kraftkällor innebär olika fördelar och begränsningar. Att ha möjlighet att alternera mellan två kraftkällor gör bilen mer flexibel. En nackdel med hybridbilar är att de blir dyrare, eftersom de har två motorer. Nu har dock produktionsvolymerna blivit så stora att priserna gått ner. Det gäller inte minst om du väljer en begagnad hybridbil. När du kör med en hybridbil med förbränningsmotorn laddas elmotorns batteri automatiskt. Du behöver alltså inte plugga in bilen och ladda den med el utifrån. Något du gör med en elbil eller en laddhybrid.

Vad ska man tänka på vid köp av en begagnad hybridbil?

Många vill ha en elbil idag vilket innebär att du kan hitta en begagnad hybridbil, som på vissa sätt är mer praktisk, till ett väldigt förmånligt pris. En begagnad hybridbil är en bil med låga utsläpp där du inte behöver oroa dig för att inte komma vidare på grund av att elen tagit slut. Något som är utslagsgivande när du köper en hybridbil som är begagnad är att batteriet fungerar bra. Beräkna även att du kanske kommer att behöva byta batteri inom ett par år. Fundera också på om du vill ha en hybridbil med diesel eller bensin eftersom båda varianterna finns på begagnatmarknaden. En bra sak att tänka på när du köper en begagnad hybridbil är att se till så att du vet var du kan hitta en mekaniker med rätt kompetens när något behöver åtgärdas.

background