Köp bil och / eller sälj din bil till oss på Riddermark Bil. Vi har öppet på telefon 8-24 alla 7 dagar i veckan. Varmt välkommen!

Vill du jobba hos oss? Se våra lediga tjänster

Byta bil

Vill du ha hjälp med att byta in din nuvarande bil mot en ny bättre begagnad bil? Detta till en lägre månadskostnad än du hade! Fyll i formuläret så får du gratis personlig rådgivning och hjälp med ett finna din drömbil.

Vi hjälper dig byta bil! Bästa bil till lägsta kostnad.

1

Fyll i dina uppgifter

2

Vi kontaktar dig för att undersöka dina behov

3

Vi tar fram ett konkurrenskraftigt erbjudande


Vi levererar bilen hem till dig med 14 dagas öppet köp och hämtar din gamla bil.

Vad tycker kunderna?

Citationstecken

"Supernöjd med allt! Fick världens bästa hjälp av Max och känns otroligt tryggt! ..."

Google my Business - 2020-06-10

Facebook Google

Byt in din bil - Tre enkla steg

Nedan kan du i tre enkla steg läsa om hur du får ut mest av din inbytesaffär:

1


Fråga säljaren om priset på den bil du vill köpa. Genom att ha undersökt priset på andra liknande bilar på marknaden kan du som köpare skapa dig en bild av ett rimligt marknadspris.

2


Nu när du tagit del av det så kallade "nettopriset" på den nya bilen meddelar du att du också har en bil att byta in, dvs en bil att sälja. Undersökt i förhand även prisbilden på marknaden för din egen bil noga. Då vet du det ungefärliga priset på bilen du ska byta in.

3


Nu är det dags att förhandla. När du gör din kalkyl bör du räkna med ett lägre pris när du säljer till en bilhandlare jämfört med försäljning till en privatperson. Ha även i åtanke att annonserade bilar till salu från privatpersoner ofta ligger ute för en bra bit över det slutgiltiga försäljningspriset. En mycket viktig detalj som påverkar den slutgiltiga affären är prisavdrag efter test/kontroll av din bil. Det innebär att bilhandlaren undersöker din bil för att hitta eventuella fel och brister som behöver åtgärdas innan bilen kan säljas till nästa kund. Läs gärna hela den punktlista vi på Riddermark Bil sammanställt för att kontrollerar din bil.

Hur gör man om man vill byta in en bil som är belånad?

- Vi hjälper dig!

Har du tagit lån på bilen du ska sälja? Finns det lån kvar på bilen när du ska sälja den? I det fallet måste du alltid se till att lånen på bilen har betalats tillbaka till långivaren.

Vill du trots allt sälja bilen till en privatperson med befintliga lån är det enda sättet att köparen tar över dessa lån. Långivaren måste då skriva över de befintliga lånen på den nya köparen. Det är inte många köpare som kan tänka sig en sådan affär. Enklare är i så fall att göra inbytesaffären med en bilhandlare.

Citationstecken

- Vi på Riddermark bil löser givetvis din inbytesaffär med befintliga lån på bilen.

Hos Riddermark Bil finns många olika alternativ till finansiering för inbytesaffären. Visst får du ofta ett något lägre pris för inbytesbilen än om du sålt den privat. Ofta är det som sagt det enda alternativet att vända sig till en bilhandlare för att byta in en bil med lån kvar. Detta är samtidigt ett mycket smidigt, tryggt och enkelt alternativ.

Rekommendation: Inbyte eller inte?

Vi har sammanställt en punktlista med fördelar och nackdelar med att byta in din bil hos en bilhandlare.

Smidigt

Du blir av med din gamla bil direkt när du hittat din nya.

Riskfritt

Du slipper sitta med två bilar samtidigt eller vara utan bil om du inte lyckats sälja din nuvarande bil.

Enkelt

Du slipper annonsering och visning av din gamla bil.

Bra finansieringsalternativ

Den gamla bilen kan användas som "kontantinsats" vid köp med finansiering.

Något mindre betalt

Du får egentligen inte mindre betalt. Du slipper den alternativa kostnaden att sälja bilen på egen hand.

Svårt att hitta en ny bil

Bilhandlaren måste ha en ny bil som passar dig. Hos oss på Riddermark bil får vi in cirka 2000 nya objekt per månad.

Det finns många anledningar till att byta bil hos Riddermark Bil.

Byt bil hos oss på Riddermark Bil

Om du vill kunna välja en begagnad bil i gott skick som passar just dig är Riddermark Bil ett bra alternativ. Att köpa en begagnad bil av en säljare som godtar en inbytesbil kan vara svårt men vi är lika intresserade av att köpa begagnade bilar som av att sälja dem. Om du är osäker på vad för bil du ska köpa kan vi ge råd utifrån hur du upplevt bilen som du lämnar i inbyte. Det är en av fördelarna med att byta in bil hos en bilhandlare.

Citationstecken

- Om du är osäker på vad för bil du ska köpa kan vi ge råd utifrån hur du upplevt bilen som du lämnar i inbyte.

Det är oftast bättre att byta bil än att fortsätta köra med en som inte är perfekt utifrån de behov och förutsättningar man har som bilägare. Många väljer att byta bil när de har en ekonomi som möjliggör ett köp av en nyare och bättre bil än den de redan har. En annan vanlig anledning till att man väljer att byta bil är att familjesituationen förändras.

En dag flyttar barnen ut och då behövs det kanske inte lika många platser i baksätet eller lika stort packutrymme. En mindre bil är mer ekonomisk att både äga och köra. Även det omvända gäller naturligtvis. Ett par som väntar tillökning kan behöva byta in sin bil och välja en större. Andra anledningar till att det kan vara nödvändigt att byta bil är att man köper eller säljer en hund eller får nya behov av någon annan anledning. Oavsett varför du vill byta bil så har du stora möjligheter att hitta rätt i vårt stora utbud av begagnade bilar.

Byt bil och slipp krångel

Om du väljer att byta in din bil hos en bilhandlare i samband med att du köper en ny bil sparar du mycket tid. Ett bilbyte kan faktiskt beskrivas som att slå två flugor i en smäll. Du slipper vänta på att du ska hitta en ny bil till rätt pris efter det att du sålt din gamla bil. Om du inte köper och säljer vid samma tillfälle kan det betyda är att du står utan bil under den tid som detta tar, eller att du plötsligt har två bilar.

Hos oss på Riddermark Bil hittar du Sveriges största utbud av begagnade bilar och chansen är stor att vi har kunder som väntar på just den modell du har att byta in. Det innebär att vi kan ge ett bra inbytespris samtidigt som det är ett smidigare sätt att både köpa och sälja en begagnad bil. Vi köper även begagnade bilar som det inte är lika stor efterfrågan på och vi betalar dig direkt, inte när vi själva säljer bilen.

Citationstecken

- Hos oss på Riddermark Bil hittar du Sveriges största utbud av begagnade bilar och chansen är stor att vi har kunder som väntar på just den modell du har att byta in.

Vi ser naturligtvis till så att ägarbyten sker i enlighet med gällande regler och sköter den byråkrati det innebär. Välj inbyte av bil hos oss på Riddermark Bil om du vill genomföra affären på ett enkelt sätt i en trygg miljö med rätt pris på både bilen du köper och den du byter in.

Så får du ut så mycket som möjligt av bilbytet

Byt bil innan den blivit så gammal att den tappat det mesta av sitt värde. Helst ska den inte ha gått längre än 17 000 mil eller vara äldre än 10 år gammal. Äldre bilar än så kan vara svårsålda i Sverige. En begagnad bil som bara är några år gammal är i regel väldigt prisvärd jämfört med att köpa en ny bil.

13

Butiker

2200

Alltid minst 2200 bilar i lager

250

Engagerade medarbetare

Med förtroende från

AAA's logotyp
Recos logotyp
Gasellprisets logotyp

Gör som över 150 000 kunder, byt bil hos oss

Butikernas öppettider

Mån-fre: 09:00-19:00

Lördag: 10:00-18:00

Söndag: 10:00-16:00

Företagsinformation

Riddermark Bil AB

Gustavslundsvägen 18

167 51 Bromma

MAIL: info@riddermarkbil.se TEL: +46 (0)8 590 930 40

ORG. NR: 556750-7693