Om oss
Om oss

“År 2006 sålde jag min allra första bil, en Saab 9-3. Jag fick låna en del av pengarna till bilen av en vän då jag redan hade satsat allt jag hade.

Sedermera hyrde jag en större parkeringsplats och ibland kunde jag sälja 3 bilar på en vecka. Jag fick lära mig det mesta själv. Vissa lärdomar blev lärorika och andra lärdomar blev kostsamma.

Några år har gått och Riddermark Bil är idag ett riktigt företag med flera anläggningar i Stockholm och nu även i Östersund. Vi har rekryteringsprocesser, organisationsscheman, styrelsemöten och alla möjliga styrprocesser.

Vi har utvecklat egna nyckeltal som blivit branschstandard. Vi har blivit störst i Sverige på att sälja begagnade bilar. Vi har byggt egna IT-system. Vi har slagit rekord på rekord men en sak består och det är att vi alltid utgår från dig som kund.

Grundkonceptet är och har alltid varit att sälja prisvärda bilar och att göra tillsynes omöjliga affärer fullt möjliga.

Vi utgår ständigt ifrån att vi behöver dig som kund för att kunna finnas och för att vi skall kunna nå vårt mål om att bli den naturliga marknadsplatsen för såväl köpare som säljare av en begagnad bil.”

– Alexander RiddermarkVåra ledord visar vägen

Ärlighet
Ärlighet

Vi gillar transparans.
Det gör det enklare för dig som kund att veta vad du kan förvänta dig av din affär hos oss.

Ansvar
Ansvar

Vi tar vårt ansvar och finns till hjälp både före,
under och efter din affär.
Vi hjälps åt internt för att skapa bra kundupplevelser.
Respekt
Respekt

Vi vet att en billaffär är ett av dina viktigaste köp och vi hittar lösningar för alla kunders olika behov och möjligheter. Engagemang
Engagemang

Vi vill alltid göra det lilla extra för våra kunder,
och tänker gärna utanför boxen. Vi älskar helt
enkelt att utvecklas efter era önskemål. 


Trygghet
Trygghet

Våra ledord skapar vår gemensamma företagskultur. Det gör att du kan känna dig trygg genom alla steg av din billafär hos oss.

Alexander Riddermark säljer sitt livs första bil utanför familjehemmet i Stockholm, bilen är en Saab 9-3 som han lånat pengar för att kunna köpa.
2006
Bolaget Riddermark Bil startas och öppnar sin första lokal på Galoppgatan i Upplands Väsby. Alexander anställer sina första medarbetare.
2007
Hela bolaget med bilar, lager & kontor flyttas till anläggningen på Veddestavägen. Allt detta görs under 24h och dagen efter kan butiken öppnas för första gången.
2013
Butiken i Täby öppnas och vi kan visa att konceptet med central förädling och extern försäljning fungerar bättre än vi själva anat.
2015
Konceptet stärks då ytterligare tre externa butiker öppnas, bolaget lanserar dessutom sitt egenutvecklade styrsystem ”RiDe” och vi når målet att omsätta 1 miljard kronor.
2016
Butiken i Östersund öppnas som första butik utanför Stockholm. Bolaget omsätter 1,7 Miljarder och har nu över 100 anställda på 8 olika anläggningar i Sverige.
2018
En produktionsanläggning på över 50.000 kvm öppnas i Kunsgängen. Bolaget lanserar hämtservice med digitala direktbetalningar för kunder som vill sälja sina bilar.
2019