Värdera Bil - Värdering av bil snabbt & smidigt - Riddermark Bil
Angående COVID-19
Vi erbjuder idag hemleverans av din bil till hela Sverige för dig som vill.
Vi säkerställer att all vår personal är symtomfri varje dag, såväl säljare som chaufförer detta för ert och vårt bästa. Läs mer här!


Värdera bil

Att värdera bil är inte bara viktigt om du vill veta vad du ska ta betalt vid en försäljning eller ett inbyte. Det kan också vara något som påverkar hur du kan finansiera bilen eller hur hög försäkring du ska teckna. Det är alltid bra att veta vad bilen man kör är värd. Framförallt om det skulle visa sig att den är värd mer för någon annan än den är för dig. Du kan välja mellan att värdera din bil på egen hand och att ta hjälp av ett proffs med värderingen.

När vi är klara med din värdering får du ett inköpsförslag av oss. Budet du får är då lägre än bilens marknadsvärde enligt den värdering som gjorts vilket betyder att du i vissa fall kan få mer betalt om du säljer bilen på egen hand. Vi måste ha en marginal som motsvarar risken vi tar och arbetet vi lägger ner på försäljningen. Skillnaden är dock inte alltid så stor som du kanske tror och det är väldigt skönt att inte själv behöva involvera sig i säljprocessen.

Vad just en bil av det märke och den årsmodell du själv har är värd i normalfallet, utifrån körda mil, är information som går att få fram ganska enkelt. Den del av värderingen som handlar om hur det ser ut med utbud och efterfrågan på just din ort är svårare att få fram ifall du inte själv jobbar i branschen. Satsa därför på att värdera bil med hjälp av en bilfirma ifall du är redo att genomföra en försäljning omgående. Vi på Riddermark Bil hjälper dig gärna!
En fackman som kan det här med att värdera bil kan jobba med mindre felmarginaler och helt enkelt ta fram ett värde som stämmer överens med bilens verkliga marknadsvärde. Riddermark Bil är störst i Sverige på att sälja begagnade bilar och har medarbetare som snabbt kan hjälpa dig att värdera din bil.


Värdera din bil direkt med regnr

Du vet väl att du kan värdera bil genom att fylla i uppgifter om den online? Ange bilens registreringsnummer och miltal direkt på vår sajt. Till skillnad från många andra företag görs samtliga av våra värderingar manuellt av våra inköpare. På det sättet kan du alltid få en personlig, aktuell och mer exakt värdering av din bil.


Kan man värdera bil gratis?

Med hjälp av oss på Riddermark Bil kan du få hjälp med att fastställa bilens värde utan att behöva betala för det. Självklart säljer vi gärna bilen åt dig men det är upp till dig om du vill göra affär eller inte efter att vi hjälpt dig att värdera bilen. En värdering kan vara ett led i att bygga en långsiktig relation som båda parter tjänar på i långa loppet. Passa på när du blir erbjuden bilvärdering gratis.


Värdering bil - inför köp privatperson

Om du köper en bil behöver du inte lita blint på att priset är rätt. Då går du igenom samma saker som när du ska värdera din egen bil. Här handlar det mycket om tillit, om du inte har kompetens och möjlighet att granska bilen noga ska du bara köpa en bil om du bedömer att säljaren är trovärdig och själv har koll på sin bil. Ska du investera mycket pengar i ett fordon lönar det sig att själv göra en ordentlig värdering. Det gäller särskilt om du tänker köpa en begagnad bil av en privatperson.


Värdera bil på egen hand

För att kunna få en uppfattning om vad din bil är värd kan du titta på vilka priser bilar av samma årsmodell brukar betinga på begagnatmarknaden. För att informationen ska vara rättvisande behöver du sätta priserna i relation till hur många mil bilen rullat, om den har någon extrautrustning och om den är genomgången enligt serviceplanen. Rost, repor, kvalitén på fälgarna och däcken samt eventuella fel på bilen påverkar också dess värde i hög grad. Det är med andra ord ganska mycket att hålla reda på och du behöver ha en del kunskap om du vill ta fram en rättvisande värdering på egen hand. En annan viktig sak när det gäller värdering av bil är att se till hur stor efterfrågan är på just den modell det gäller. Vissa bilar håller sitt värde bättre än andra.