Vi är tillgängliga 08-24, 7 dagar i veckan. Sälj, köp & byt bil utan att lämna hemmet med landets snabbaste chaufförsservice.

Fyrhjulsdrift
Leasebar
Dragkrok
    Filter
Mina
favoriter
Min
önskelista
Rensa
filter

Just nu bilar till salu

Är du intresserad av att köpa en begagnad Ford Transit Connect?

Ford Transit Connect är en Transportbil som tillverkas av en av världens äldsta biltillverkare Ford. Transit Connect har tagits fram och utvecklats av Fords europeiska gren. Att det är Ford Europa som är pappa till Ford Transit Connect är kanske inte så konstigt eftersom den är en direkt konkurrent till Caddy ifrån branschkollegan Volkswagen. Ford Transit Connect introducerades år 2002 här i Europa men hittade först till den nordamerikanska marknaden åtta år senare under år 2010. Bilmodellen delar en hel del teknik och komponenter med personbilen Ford Focus. I och med introduktionen av Transit Connect på Fords hemmamarknad år 2010 kom även lägligt nog det första ”faceliftet” för Transit Connect. Två år senare år 2012 kom den andra uppdaterade generationen av Ford Transit Connect. Den andra generationens Connect levde mellan 2012 och 2022 och genomgick ett så kallat facelift 2019. I och med faceliften erbjöds köparna extremt många elektroniska lösningar. Backkamera, pekskärm, BLIS (Blind Spot Information System), som varnar för förbipasserande fordon när föraren ämnar byta fil, cross traffic alert, en funktion som varnar för fordon när bilen backar ut ur ett parkeringsutrymme och dess förare har begränsad uppsikt över trafiken. Ford Transit Connect är kanske mest känd för att vara ”den eviga tvåan” eftersom Volkswagen Caddy alltid lägger beslag på förstaplatsen när försäljningsvolymerna för denna typ av skåpbil skall summeras den sista december. Den tredje generationen av Ford Transit Connect baseras på Volkswagen Caddy då de två bilgiganterna valt att ingå ett samarbete gällande lätta lastbilar. Det omvända gäller för andra generationens Volkswagen Amarok som baserats på Ford Ranger och byggs av Ford i Sydafrika. För dig som är på jakt efter en begagnad Ford Transit Connect kan det vara bra att veta att Transit Conenct finns med ett långt (LWB – Long Wheelbase) och en kortare chassie (”SWB – Short Whelbase”)

Begagnad Minibuss Ford Transit Tourneo

För den som gillar Ford och i synnerhet Ford Transit Connect så finns den att få som minibuss eller som vi klassificerar den nämligen som MPV (”Muliti Purpose Vehicle”). Som alla andra ombyggda Ford transportbilar heter minibussvarianten av Ford Transit Connect Tourneo istället för Connect. Ford själva kallar Transit Tourneo för ett s.k. multiaktivitetsfordon. Den senaste generationens Transit Tourneo som lanserades 2022 i och med ovannämnda samarbete med branschkollegan Volkswagen finns att tillgå i två längder (inte så konstigt eftersom Volkswagen erbjuder Caddy Life och Caddy Maxi Life) och tre olika utrustningsnivåer: Active, Titanium och Sport. Den tredje generationen Transit Tourneo erbjuds även den med fyrhjulsdrift.

background