Vad är bilen värd? | Få reda på bilens värde | Riddermark Bil
Angående COVID-19
Vi erbjuder idag hemleverans av din bil till hela Sverige för dig som vill.
Vi säkerställer att all vår personal är symtomfri varje dag, såväl säljare som chaufförer detta för ert och vårt bästa. Läs mer här!

Vad är bilen värd?

Vad är min bil värd? Alla bilar är unika, och att veta vad bilen är värd är viktig ifall du funderar på att sälja den men också när du vill ändra eller lösa din bilfinans. Det kan också att vara intressant att veta oavsett om du har någon praktiskt nytta av informationen eller inte.

De faktorer som har störst betydelse när det handlar om att bestämma bilens värde är vad det är för märke och modell, hur stor andrahandsmarknaden är för just den bilmodellen samt vilket skick bilen är i. Antal körda mil är också en faktor som har stor betydelse för värdet. Det är i slutändan köparen av bilen som kommer att bedöma skicket och om den är skäligt prissatt, men det finns alltså ett par riktmärken att gå efter.

Vad är bilen värd enligt statistiken?

Varje bilmodell har en värdeutvecklingskurva som bygger på statistik och prognoser. Statistik kring tidigare försäljningar av din bil är en ganska tydlig fingervisning kring vad den är värd och hur lång tid det kan tänkas ta att få den såld. Var dock medveten om att varje bil är unik!

För att kunna svara på frågan, vad är bilen värd, är det viktigt att samla så mycket information som möjligt om bilen gällande eventuella tekniska förbättringar, extrautrustning och lösa tillbehör. Bilens skick granskas utifrån dess ålder och om den har repor eller andra estetiska skador som kan behöva åtgärdas. Det är också viktigt att se till om bilen är servad och omhändertagen enligt dess serviceplan.

Finns det dragkrok eller panoramatak? Kanske ett ljudsystem av bättre märke och parkeringshjälp? Det påverkar vad bilen är värd. Har du bytt kamrem nyligen eller försett bilen med däck av hög kvalitet höjer det också marknadsvärdet.

Vad är bilen värd i relation till efterfrågan?

Marknaden handlar om utbud och efterfrågan. Ifall efterfrågan på just din bilmodell är liten, och om det redan finns ett par ute till försäljning i närheten av var du bor, kommer dess marknadsvärde att vara lägre än om du har en bil som många går och väntar på just nu. Marknaden kan vara lokal, det är inte säkert att en bil har samma värde i Stockholm som i en glesbygdskommun.

Vad är bilen värd efter ett år?

Vill du kunna göra en grov uppskattning av vad bilen är värd nu på en gång? Det är under det första året som bilen tappar mest i värde. Man brukar säga att priset faller med ungefär 25 % första året och att den sedan tappar 5-6 % i värde varje år.

Vad är min bil värd enligt professionella bedömare?

Det är relativt komplicerat att fastställa vad en bil är värd. Vi på Riddermark Bil har lång erfarenhet av värderingar och hjälper dig gärna. Ska du sälja bilen är det mycket värt om du kan visa att du inte satt priset godtyckligt utan att du tagit hjälp av en oberoende sakkunnig.

Hur mycket är bilen värd för dig?

På sätt och vis är det du som bestämmer vad bilen är värd. Den kan ju vara mer värd för dig än för de flesta andra. Eller så är du bara beredd att sälja den så länge det inte innebär att du förlorar mycket pengar.