Så undviker du Blocket-bedragarna

Publicerat: 2017-11-24

Har du blivit kontaktad av "Fredrik från Riddermark Bil?"

Då är du inte ensam. De senaste dagarna har flera kunder och privatpersoner kontaktat oss för att de blivit utsatta för ett bedrägeriförsök.

Några av bedrägeriförsöken har kopplats ihop med företag som:
Arenbrants Bil - Luxury Motor AB samt Autodealen.se
Ett av de telefonnummer som använts är 072-942 97 10.
Det avtal som de olika bolagen använt sig av har hittills varit slående lika.

I de flesta fall har bedragaren hittat en bil som är utannonserad av en privatperson på Blocket. Bilens ägare kontaktas via mail, sms eller samtal där man uppmanas att ta hjälp av bedragaren för att få bilen såld. Ofta garanteras man en snabb försäljning och helt okej betalt varav många faller offer för bluffen.


Bedragaren utger sig för att samarbeta med oss och ingår avtal om försäljning med bilens ägare. Bilen säljs sedan vidare eftersom bedragaren fått tillstånd att sälja bilen åt bilens ägare, men när bedragaren får betalt försvinner han sedan och bilägaren står utan både bil och utlovade pengar.


Riddermark Bil flaggade för detta redan i februari 2017 då vi blev varse om att denna typ av bedrägerier ökar lavinartat. Som tur är har vi en väl tilltagen rutin för hur vi undviker att hjälpa dessa bedragare, säger Carl-Adam Georgensson, Inköpschef på Riddermark Bil.

Carl-Adam fortsätter:

När vi köper in en bil gör vi en grundlig kontroll av bilens tidigare ägarhistorik och nuvarande ägare. Vi kontrollerar att giltigt ägarbevis är med och tar kopior på kontrollerade identitetshandlingar. Bilens nuvarande ägare måste alltid vara på plats vid försäljning, fullmakter godtas ej

Att vara noggrann med denna typ av kontroller har visat sig vara lönsamt då flera bedrägeriförsök kunnat upptäckas och anmälas innan några pengar betalats ut.


Var aktsamma när ni annonserar ut privata bilar på Blocket och tveka inte på att kontakta oss om du känner dig osäker. Lämna aldrig ifrån dig bil eller registreringsbevis utan att först ha kontrollerat vem du gör affärer med.

10

Butiker

2000

Alltid minst 2000 bilar i lager

180

Engagerade medarbetare

Med förtroende från

AAA's logotyp
Recos logotyp
Gasellprisets logotyp

Gör som 79.1k andra, köp din bil hos oss

Butikernas öppettider

Mån-fre: 09:00-19:00

Lördag: 10:00-18:00

Söndag: 10:00-16:00

Företagsinformation

Riddermark Bil AB

Gustavslundsvägen 18

167 51 Bromma

MAIL: info@riddermarkbil.se TEL: +46 (0)8 590 930 40

ORG. NR: 556750-7693