Köp bil och / eller sälj din bil till oss på Riddermark Bil. Vi har öppet på telefon 8-24 alla 7 dagar i veckan. Varmt välkommen!

Allt du vill veta om Riddermark Premium

Publicerat: 2017-01-09

Riddermark Premium

"Detta koncept innebär att vi kan tillgodose en växande grupp med kunder som söker någonting annat än det kanske mest förnuftiga eller praktiska bilvalet. Man skall kunna erbjuda leveransklara, testade bilar och en möjlighet att ta inbyten även i den övre fordonsklassen."

- Karl Tyrén, delägare och affärsutvecklare på Riddermark Bil AB.

Vad är en Premiumbil?

"I normala fall har våra kunder ett praktiskt behov av en bil. Bilen skall ta dem fram och tillbaka till jobbet varje dag och till fjällen en gång om året. Den skall också vara förmånlig både att köpa och äga." "En Premiumbil fyller sällan en sådan praktisk funktion och förväntas inte uppfylla de ovanstående kraven. Det är ju egentligen ingen som behöver dem bilarna, och det skall man ju vara helt ärlig med. De fyller helt enkelt en annan funktion än den som ett transportmedel och därför blir också säljprocessen lite annorlunda."


Det finns fler handlare som säljer Premiumbilar, vad är det Riddermark Bil kan göra annorlunda från dem?

"Den generella erfarenheten är att det är krångligt att byta bil. Det är få handlare som vill eller vågar ta position i dessa bilar så de säljs ofta på uppdrag under tiden de brukas av ägaren. Bilarna står kanske inte i hallen och man får ringa till försäljaren för att tillse att bilen är på plats osv.

Ofta är det svårt för handlaren att byta in kundens befintliga bil och man erbjuds istället ett motsvarande försäljningsupplägg. Vår ambition är att ha leveransklara bilar i hallen registrerade på oss, samt möjlighet att ta inbyten och att ge en i övrigt förstklassig service. Det är det vi kommer att göra annorlunda."

Du har en del erfarenhet av denna typ av bilar, berätta mer om det..

"Jag är uppvuxen i en bilhandlarfamilj och jobbar med bilar för att jag tycker om bilar. Jag har en bakgrund inom all möjlig motorsport. Jag har tävlat i rally som kartläsare på SM/EM nivå i många år. Jag har varit aktiv inom trackdays med olika bilklubbar på hobbynivå och jag har varit mekaniker åt bröderna Lindberg i bl.a. Dragrace EM, så bilintresset är starkt.

Rent yrkesmässigt så har jag jobbat med denna typ av bilar tidigare. Jag hade min bas i USA där jag sålde bilar som grossist till handlare i sverige. Det var faktiskt så jag först kom i kontakt med Riddermark Bil för många år sedan då Alexander var en av mina kunder.
Senaste åren har det tyvärr inte blivit så mycket motorsport så därför känns det extra kul att dra igång detta! För mig personligen finns det en speciell kärlek till just detta segment.


Vad skulle du säga är skillnaden på att sälja denna typ av bilar i Sverige kontra t.ex. USA?

"Oj, jag kan inte svara för hela USA men där jag verkat i Miami och Los Angeles trakten så är det en jättestor marknad för dessa bilar. Jag vet att innan krisen 2008 såldes över hälften av alla tillverkade mercedes s-klass och BMW 7-serie i staten California. Om du köper en Mercedes E-klass i LA, då köper du en 500 eller en AMG, det finns inte på världskartan att du skulle köpa en 220 diesel. Generellt kan man väl säga att där det bor mycket folk så säljs det många bilar, så visst är marknaden mindre här än i USA.
Svensken har ju också varit förhållandevis mer återhållsam och praktisk tidigare även om vi ständigt blir bättre på att unna oss mer opraktiska saker"

Varför tror du att dessa bilar behöver en egen butik?

Vi upplever att kunderna i detta segment har en annan förväntansbild än vad vi är vana vid och det kräver en annan typ av säljare. Jag tror egentligen inte att man behöver en egen butik för dessa bilar, men det blir enklare att skilja segmenten åt.

Den befintliga verksamheten säljer bilar i mängd på ett framgångsrikt sätt då man som säljare utgår från kundens behov ur en mer praktisk synvinkel som nyttovärdet kontra pris, TCO, etc. För kunderna i detta nya segment är ovanstående ofta ointressant, de eftersöker helt enkelt andra värden som vi inte kan faktabasera på samma sätt."


"Man kan se det som ett flygplan. Flygplanets syfte är att transportera människor från punkt A till punkt B. Största delen av passagerarna har valt att boka en vanlig biljett eftersom syftet är att komma fram snabbt och smidigt till sin destination.

Längst fram sitter det en mindre mängd passagerare som oftast betalat ganska mycket mer för sin biljett, de vill i sin tur ha en annan flygupplevelse med en annan typ av service och en annan komfort.
Alla passagerare kommer fram samtidigt, de har bara valt att göra resan på olika sätt.
Precis så kan man se på den nya butiken."


Vad är den långsiktiga planen med Riddermark Premium?

"Vi hoppas och tror att denna butiken kan flytta ut i egna lokaler framöver. Vårt huvudkoncept kommer fortsatt att vara "vanliga bilar till vanliga människor" men detta kommer tillåta oss att följa marknaden på ett bredare plan. Vi vill ju vara med och förändra branschen och för att göra det måste man våga prova nya saker."

Klicka här för att se alla våra Premiumbilar

10

Butiker

2000

Alltid minst 2000 bilar i lager

180

Engagerade medarbetare

Med förtroende från

AAA's logotyp
Recos logotyp
Gasellprisets logotyp

Gör som över 150 000 kunder, byt bil hos oss

Butikernas öppettider

Mån-fre: 09:00-19:00

Lördag: 10:00-18:00

Söndag: 10:00-16:00

Företagsinformation

Riddermark Bil AB

Gustavslundsvägen 18

167 51 Bromma

MAIL: info@riddermarkbil.se TEL: +46 (0)8 590 930 40

ORG. NR: 556750-7693