Vi är tillgängliga 08-24, 7 dagar i veckan. Sälj, köp & byt bil utan att lämna hemmet med landets snabbaste chaufförsservice.

Fyrhjulsdrift
Leasebar
Dragkrok
    Filter
Mina
favoriter
Min
önskelista
Rensa
filter

Just nu bilar till salu

Är du intresserad av att köpa en begagnad Chevrolet?

Bilmärket Chevrolet ingår sedan 1918 i den amerikanska biljätten General Motors (GM) produktutbud. Märket startades redan 1911 och uppkallades då efter den schweiziske racerföraren Louis Chevrolet. Louis Chevrolet var inte bara racerförare, det var han som grundade Chevrolet.

Vad många kanske inte vet är att General Motors haft en fabrik i Sverige. År 1928 började man produktionen i sin fabrik i Stockholm. Bilarna levererades i delar med fartyg från USA till fabrikens egen kaj i Hammarbyhamnen. Det var inte bara Chevroletbilar som monterades ihop på fabrikens löpandeband. Märkena som utöver Chevrolet monterades i GM’s svenska fabrik var Buick, LaSalle, GMC, Opel, Oldsmobile. Fabriken var i drift fram till 1979 efter det importerades GM’s märken till Sverige i stället för att monteras ihop här i Sverige. Från och med Januari 2016 beslutade General Motors att avveckla merparten av nybilsförsäljningen av Chevrolets modellprogram i Europa. GM’s egna förklaring till beslutet är:

”Ett antal ogynnsamma faktorer har påverkat bilindustrin i Europa under de senaste åren och p.g.a. detta har Chevrolets affärsresultat varit oacceptabla. Enligt prognosen kommer situationen inte att förbättras. Av denna anledning har vi fattat beslutet att upphöra försäljningen av passagerarbilar från Chevrolet i västra och centraleuropa. Chevrolet kommer att fortsätta att erbjuda ett komplett utbud av passagerarbilar från Chevrolet i Oberoende Staters Samvälde samt sportbilarna Corvette och Camaro på vissa utvalda europeiska marknader, inklusive Sverige.”

Det pågick innan nedläggningsbeslutet, och pågår fortsatt, en relativt stor parallellimport av poulära pickuper ifrån Chevrolet där vi i Sverige verkar vara särskilt förtjusta i Chevrolet Silverado.

background