Begagnade bilar - värderar, köper & säljer bilar - Riddermark Bil
Angående COVID-19
Vi erbjuder idag hemleverans av din bil till hela Sverige för dig som vill.
Vi säkerställer att all vår personal är symtomfri varje dag, såväl säljare som chaufförer detta för ert och vårt bästa. Läs mer här!

Inlägg från 2017-06

Riddermark Bil öppnar transportbilscenter i Tyresö

Med plats för över 150 fordon får nu ännu fler kunder möjligheten att kunna göra en riktigt bra transportbilsaffär.


Att kunna erbjuda något för alla typer av kunder är av stor vikt för Riddermark Bil varav ett center tillägnat hantverkarens bästa vän är en självklarhet. Här står Caddys, Partners, Movanos och otaliga fler modeller uppradade i raka rader redo för att få komma ut och arbeta.

”Att sälja transportbilar är som att sälja precis vad som helst, det viktigaste är att uppfylla de förväntningar kunden har på produkten”- Ismail Kan, anläggningschef för den nya butiken.

Vi har ställt ytterligare några frågor till honom för att veta mer om Riddermark Bils senaste butik:

Vem är du?

"Mitt namn är Ismail Kan, jag är 28 år gammal och bor i Tullinge med min fru och min dotter på 2,5 år. Jag har varit på Riddermark bil sedan 1,5 år och innan dess jobbade jag på en däckverkstad i 9 år."


Hur kommer det sig att du hamnade på Riddermark bil?

"Jag gick in på Riddermark Bil's hemsida och såg en annons där de sökte säljare. Det som lockade mig framförallt var att ett CV inte behövdes, utan att jag istället bara skulle gå dit och göra olika tester. Denna rekryteringsmetod är Riddermark Bil kända för idag, och jag var helt enkelt en av de första att få jobbet på det sättet."


Varför tror du att just du fick förtroendet att bli anläggningschef?

"Jag tror att jag fick detta förtroende dels på grund av att jag alltid är mig själv. Dessutom ser jag detta mer som en sysselsättning än ett jobb eftersom jag verkligen älskar det jag gör. Jag gillar att få nya utmaningar varje dag och jag går in helhjärtat för mitt jobb. Sedan är det givetvis lätt att göra ett bra jobb med så bra kollegor som jag har här."


Vad kan kunderna förvänta sig av din butik?

"Framför allt ett riktigt bra bemötande, och gällande bilarna vill vi alltid kunna uppfylla kundernas krav. Det kan handla om allt från att montera extra tillbehör så som ljusbågar eller bara kunna ordna ett särskilt avbetalningsupplägg . Kunderna skall också kunna förvänta sig att vi levererar bra transportbilar med låga priser samt att bilköpet går enkelt och smidigt. Det ska alltid vara enkelt att handla hos oss."


Vad tycker du är det viktigaste vid försäljning av transportbilar?

"Det är precis samma som att sälja vad som helst, allting handlar om att uppnå de förväntningar kunden har på produkten. Det viktigaste för oss är att kunden blir väl bemött och att vi ska kunna tillgodose alla kunders specifika önskemål. Att det handlar om juts transportbilar i det här fallet spelar ingen roll, även om det ska bli väldigt kul att jobba lite mer nischat mot småföretagare."


Till sist, hur känns det att numer vara anläggningschef?


"Det är en dröm som har gått i uppfyllelse. Denna resan har varit helt fantastisk. Från att i flera år ha försökt få ett jobb som bilförsäljare till att hamna här, sälja bil och nu även få detta förtroende. Jag är inte den som klappar mig själv på axeln, men nu är jag stolt över att jag tagit mig hela vägen hit."


Klicka här för att se alla transportbilar i lager. 

Vi önskar alla kunder välkomna till Riddermark Transportbilscenter i Tyresö.

Att vara en (super)kvinna i bilbranschen

Att vara en (super)kvinna i bilbranschen

Många är fördomarna om den klassiska bilförsäljaren..

-Framför allt att denne allt som oftast är en man, kanske i medelåldern och med stor kunskap om bilar. Han är sällan i sin livs bästa fysiska form och ger inget tvivel om att ha gott självförtroende. 

Men med denna nidbild på näthinnan skulle de flesta få en överraskning i entrén till Riddermark Bils butiker. Här är män i medelåldern en minoritet och kvinnorna har tagit ett märkbart kliv in i säljteamen.

Med ett personligt rekord på 8 sålda bilar på en dag kan 24 år gamla Patricia Wilhelmsson efter sina 2 år på Riddermark Bil känna sig som en fullfjädrad bilförsäljare.
Valet av bransch har varit långt ifrån självklart och hon uppmanar fler kvinnor att söka sig till bilbranschen i allmänhet och Riddermark Bil i synnerhet, men hon är också medveten om att det för många kvinnor ofta känns som ett läskigt steg in i en okänd bransch.

Vem är du? 

"Patricia Wilhelmsson heter jag och är 24 år gammal. Jag jobbar idag som säljare i Täby tillsammans i ett säljteam om 5 personer.
På fritiden tränar jag eller umgås med mina vänner, som nog skulle beskriva mig som en glad och utåtriktad tjej. Jag själv hade nog beskrivit mig själv mer som någon som gillar högt tempo och som trivs bäst när jag har många bollar i luften."

 

Vad gjorde du innan du kom till Riddermark Bil?

"Jag jobbade bl.a. som säljare på en modellagentur där jag sålde bilder till de kunder som låtit sig fotograferas. I grunden kommer jag dock från restaurangbranschen och har även jobbat en del inom vården. "

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

"Det är en enkel arbetsplats att vara på. Jag älskar att träffa och vägleda kunder som behöver min hjälp – jag gillar att känna mig behövd! Här får jag vara social och träffa många nya människor varje dag. Kollegorna är fantastiska och gruppdynamiken på topp eftersom ingen är rädd för att ta i och alla hjälps åt oavsett om man är säljchef, VD, eller säljare."

Varför tror du att det är så få kvinnor som söker sig till bilbranschen? 

"För att de flesta tjejer tänker att de kan för lite om bilar – Så tänkte jag! Och då sätter man lite stopp för sig själv. Sedan har man kanske inget genuint bilintresse och tror att man måste vara intresserad för att kunna sälja bilar. Det man glömmer är att man kommer överallt och kan lära sig precis vad som helst bara man har en vilja.
I slutändan handlar det egentligen om att vägleda kunder, oavsett om det handlar om en bil eller vilken annan produkt som helst."

Vad vill du säga till de kvinnor som funderar på att söka sig till bilbranschen? 

"Sök. Låt dig aldrig hindras av något könsrelaterat tvivel, och låt dig inte hindras av att du tror att du inte kan tillräckligt. Alla kan lära sig precis vad som helst och vi kvinnor kan självklart göra detta precis lika bra som männen. De flesta kvinnorna här kommer från helt andra branscher, så du skall absolut inte tänka att du måste ha en massa erfarenhet.
Tänk inte heller på att du måste vara bra på bilar, för det som verkligen spelar roll är att du vill bli bra på ditt jobb och vill hjälpa människor. Då kommer resten av pusselbitarna falla på plats av sig självt."

ARTIKEL 1-2 AV 2.1  | Visa alla