Uppdragsförsäljning för företag

Publicerat: 2016-11-10

Total Cost of Ownership, eller TCO. Säger det dig någonting?

Det borde det. Det är nämligen termen för mycket pengar bolagets bilar kostar dig. Vid inköp är ofta prisfrågan mycket viktig, och olika ramavtal med rabatter högt prioriterade.
-Men när dagen kommer då ni skall byta ut den gamla bilen mot en ny så slutar man att tänka ekonomiskt. Plötsligt prioriterar man att det skall vara enkelt och bekvämt. Det skall också gå snabbt. Det skall bara ”fungera”.

Uppdragsförsäljning via Riddermark Bil är lika tryggt som förmånligt. Vi hjälper ditt företag att göra en enkel och lönsam bilförsäljning.


  • Riddermark Bil AB är Stockholms största begagnatbilhandlare.
  • Vi har idag 9 anläggningar och expanderar.
  • Vi omsätter över 1 miljard kronor och är AAA-rankade av Bisnode för högsta kreditvärdighet.
  • Affärstidningen Dagens Industri har utsett oss till ”Gasellföretag” varje år sedan 2014.

-Vi växer så det knakar! Vi köper tusentals begagnade bilar på årsbasis från dessa auktioner eftersom vi sedan kan sälja dem vidare till slutkonsumenten med bra bruttovinst. Detta får man tolka hur man vill, faktum kvarstår:
- vi kapar ett mellanled med vår avyttringsmodell; Uppdragsförsäljning.

Alla som är intresserade av ekonomi vet att varje mellanled i en kedja för med sig kostnader. Varje mellanled måste tillföra ett mervärde till produkten/tjänsten för att rättfärdiga ett högre slutpris. Vi vet genom tusentals affärer att vi genererar ett högre slutresultat än alla andra avyttringsmodeller till våra uppdragskunder.

Rent statistiskt vet vi att vår uppdragsförsäljning ger 10% bättre betalt i slutändan än vad de andra ger.
10% kanske inte låter mycket, men om den genomsnittliga leasingbilen har ett marknadsvärde på 150.000:- så pratar vi om 15.000:- bättre betalt!


Vill du sälja en Premiumbil?

Äger du en bil som har över 300 Hk, eller har ett marknadsvärde på över 400 tkr? Hör av dig direkt till vår uppdragsavdelning och låt dem tillsammans med våra erfarna värderare göra en mer djupgående individuell värdering av just ditt unika objekt.

Värderingen av din premiumbil görs alltid med fingertoppskänsla och med en inblick i hur marknaden ser ut för just ditt enastående fordon. Vi vet att värdering av premiumbilar kräver en djupare förståelse för den specifika affären och vi tycker därför att den inte bör göras av vem som helst.

Vi har stor erfarenhet av försäljning av exklusivare bilar och kan erbjuda våra uppdragskunder en genuin serviceupplevelse och möjligheten till en bekväm, trygg och lönsam bilförsäljning. Riddermark Bil har förmedlat över 100 särskilt exklusiva objekt genom vår Premiumbutik och vi gläds åt varje förtroendefullt nytt uppdrag.

Vid uppdragsförsäljning är vårt arvode vanligtvis 8% av bilens försäljningspris, alternativt minst 40 tkr. Kontakta vår uppdragsavdelning för att få en skräddarsydd värdering och ett unikt affärsupplägg för just dig och ditt premiumobjekt.Maila oss på:uppdrag@riddermarkbil.se


Använder ditt bolag redan en annan försäljningsmetod? Då kan detta vara nyttig läsning:

Här är de tre vanligaste sätten för företag att sälja sina bilar, och varför de inte är så bra som du tror:

1. Inbyte Det vanligaste alternativet när en leasingbil skall bytas är att den lämnas som ett inbyte hos en auktoriserad återförsäljare, oftast där man får ut den nya bilen.
Återförsäljaren måste ha en högre marginal på inbytesaffären, vilket återspeglas i inbytesvärdet.
Dessutom drar man av ordentligt för eventuella skador och brister på inbytesbilen.
Detta avyttringsalternativ är enkelt och bekvämt, men ur ekonomisk synvinkel riktigt dåligt.
Faktum är att det i de flesta fall lönar sig att titta på andra avyttringsmodeller än inbyte.

2. Auktioner. En annan vanlig avyttringsmetod är vanliga auktioner på nätet. Här testas bilarna och eventuella skador och brister dokumenteras, men åtgärdas inte. Dessa auktioner är publika – dvs alla får vara med och bjuda. I vår värld är en auktion ett ställe där man som köpare letar efter ”fynd” eller åtminstone vill köpa billigt. Det sker inte heller någon behovsanalys eller dialog med den enskilde köparen, utan det är en ren ”likviditet” som auktionerna tillhandahåller. Detta gör de iofs bra, men de får inte ut det riktiga marknadsvärdet på bilen. Det faktum att bilhandeln själva är den största köparen på dessa auktioner talar sig eget tydliga språk!

3. Remarketing.
Det finns ett flertal aktörer inom denna nisch.
De erbjuder Remarketingtjänster genom onlineauktioner av bilar. Generellt sett går det till så att bilen hämtas, tvättas, testas och dokumenteras för att sedan auktioneras ut till högstbjudande.
Dessa auktioner är i praktiken ”slutna auktioner”. Det är i princip bara bilhandlare som köper dessa bilar. Självklart inser man att snabbt att bilarna inte säljs till det riktiga marknadsvärdet, -bilhandlaren måste ju också ha sina bruttomarginaler. Dock ger denna avyttringsmodell generellt bättre betalt än inbytespriset eftersom skador och brister värderas och åtgärdas till lägre kostnader av bilhandeln.


-Vi vill inte bara vara den aktör som betalar bäst. Vi måste också vara snabba och smidiga. Det skall vara lika enkelt och bekvämt att anlita oss som någon av de andra avyttringskanalerna.

Vi måste vara transparanta gentemot våra uppdragsgivare, och det är vi. Varje dag hämtar vi uppdragsbilar från Ystad till Haparanda med hjälp av vår samarbetspartner – Eurotransport. Dessa bilar transporteras till oss för testning och värdering.
Är det någon skada/brist på bilen så kommuniceras detta till dig genom vårt bilhanteringssystem – RiDe. Du kan snabbt och enkelt logga in och ta del av all information som kopplas till bilen. Du kan följa bilen i realtid från transport till försäljning och leverans.
Naturligtvis genererar även RiDe en slutavräkningsnota till dig. Vi gör inga reparationer eller andra åtgärder med bilen förrän vi är överens om vad som skall göras och till rätt kostnad. Självklart görs dessa åtgärder till vårt självkostnadspris.

Vi säljer idag i genomsnitt 40 bilar om dagen, utslaget på årets 365 dagar. Vi har nämligen öppet varje dag med generösa öppettider. Vi är snabba och våra logistiklösningar gör att bilhanteringsprocessen håller världsklass.


Vill du sälja din bil via uppdrag?

Hör av dig till uppdrag@riddermarkbil.se
Eller ring på 070-698 89 79

10

Butiker

2000

Alltid minst 2000 bilar i lager

180

Engagerade medarbetare

Med förtroende från

AAA's logotyp
Recos logotyp
Gasellprisets logotyp

Gör som 79.1k andra, köp din bil hos oss

Butikernas öppettider

Mån-fre: 09:00-19:00

Lördag: 10:00-18:00

Söndag: 10:00-16:00

Företagsinformation

Riddermark Bil AB

Gustavslundsvägen 18

167 51 Bromma

MAIL: info@riddermarkbil.se TEL: +46 (0)8 590 930 40

ORG. NR: 556750-7693