Köp bil och / eller sälj din bil till oss på Riddermark Bil. Vi har öppet på telefon 8-24 alla 7 dagar i veckan. Varmt välkommen!

Riddermark Bil välkomnar 2 nya biltestare

Publicerat: 2016-11-11

Hur kan man vara säker på att man anställer rätt person för jobbet? -Genom relevanta tester, naturligtvis.


Det är något visst med att gå emot strömmen och hitta en egen lösning, och precis det gjorde vi när vi tillsammans med företaget Practise Test valde att börja rekrytera vår personal via praktiska och teoretiska tester snarare än via CV och referenser.


Idag tillsätts både administrativa och praktiska tjänster hos oss genom denna typ av tester, och metoden är så pass nytänkande att flera stora tidningar valt att publicera artiklar om oss.

Dagens Industri 11.04.2016
Tidningen Mitt i 21.09.16
Dagens Nyheter 9.10.16

När vi under hösten 2016 valde att rekrytera nya Biltestare var valet av rekryteringsmetod givet, och en plan för tester lades upp. De sökande skulle inte bara intervjuas utan även hitta utplacerade fel på ett visst antal fordon, provköra, skriva ett skriftligt prov och även tala inför grupp.

Gemensam för alla anställda på Riddermark Bil är förmågan att ta till sig feedback, att ha en vilja att utvecklas samt att man fungerar bra i grupp. Genom att låta de sökande göra gruppövningar med löpande feedback och utvärderingar kan man enklare hitta individer som har de egenskaper vi söker efter. En person som skall arbeta med biltester behöver nödvändigtvis inte vara bäst på bilar, utan istället bäst på att lära sig och ha viljan att bli riktigt bra på sitt jobb.

Jag bryr mig inte om var du kommer ifrån, jag bryr mig om var du är på väg! - Alexander Riddermark.

Efter en hel kväll med tester och intervjuer kunde vi anställa två nya biltestare som idag arbetar heltid med vår testverksamhet. Alla inkommande bilar testas och kontrolleras noggrant på fler än 50 punkter innan de säljs och därför är i synnerhet denna del av verksamheten högt prioriterad.

Jag gillar denna typen av rekrytering. Ett CV säger mig kanske en del om vad personen gjort men inte hur eller varför. Referenser känns oftast onödiga att ringa till då de ofta är partiska. Att istället få utvärdera de sökande genom tester där vi är med igenom alla steg känns väldigt mycket mer relevant för en lyckad anställning. - Mattias Berggren, Logistikchef.

Varmt välkomna till Riddermark Bil Steven och Niklas. Och bra jobbat på testerna!

10

Butiker

2000

Alltid minst 2000 bilar i lager

180

Engagerade medarbetare

Med förtroende från

AAA's logotyp
Recos logotyp
Gasellprisets logotyp

Gör som över 150 000 kunder, byt bil hos oss

Butikernas öppettider

Mån-fre: 09:00-19:00

Lördag: 10:00-18:00

Söndag: 10:00-16:00

Företagsinformation

Riddermark Bil AB

Gustavslundsvägen 18

167 51 Bromma

MAIL: info@riddermarkbil.se TEL: +46 (0)8 590 930 40

ORG. NR: 556750-7693